Измий ме! – Автомивка на самообслужване „Express“

 

5-Differences-Between-Hand-Washing-Automated-Washing-Which-Is-Better-For-Your-Car

Да измиете автомобилът си, не винаги е лесна задача.

Основното в процеса на измиване, е отстраняването на замърсяванията по повърхността. Ако само облеем колата с вода /дори и под високо налягане/, върху повърхността на купето пак остават замърсявания, които са здраво полепнали по боята. Те трудно могат да бъдат отстранени без препарат.

Ще ви запознаем с функциите на автомивка на самообслужване „Express“ и ще ви дадем препоръки, как да измиете автомобилът си качествено и лесно.

Основната програма за почистване на автомобили-

Предизмиване, позволява безконтактно измиване на автомобилът. Препоръчваме програмата да се използва при нови автомобили, както и при автомобили със запазено лаково покритие. При по стари автомобили с наранено покритие и при силно замърсени автомобили препоръчваме използването на програма Четка.

Висококачественият препарат, който използва програмата, е  с перфектна дозировка , спомагаща лесното разлагане на мръсотията и същевременно запазване на боята на автомобила.

Когато градусите навън са високи, Ви препоръчваме да охладите превозното средство с вода, преди да нанесете препаратът. За по добър резултат, нанасяйте шампоанът отдолу – нагоре, като започнете от праговете и завършите с капака и покрива. Целта е, препаратът да започне да действа първо там където автомобилът е най-замърсен. 

Желателно е, докато нанасяте препаратът, да държите водоструйката на разстояние 15-20 см от повърхността на колата. По този начин, шампоанът се нанася равномерно и достига до най-труднодостъпните места. Изчакайте пяната да подейства 1-2 мин. и изплакнете обилно с вода!

Внимание!

-Ако не измиете добре препарата, рискувате да останат петна по боята!

-В никакъв случай не допускайте,  препаратът да засъхне по боята!

Четка : Както вече споменахме, тази програма препоръчваме, при по стари автомобили с наранено покритие и при силно замърсени автомобили.  С шаум-четката от естествен косъм, премахвате и най-упоритите петна по колата, по възможно най-безопасния начин за вашия лак и боя. Голямото предимство на шаум-четката е, че за разлика от гъбите използвани в повечето автомивки, тя не задържа песъчинки  и не уврежда лаковото покритие на Вашия автомобил. Препаратът, който се използва, атакува активно мръсотията полепнала по автомобила, като същевременно щади лаковото покритие и всички пластмасови части по автомобила.

moykalux

Изплакване : Няма нищо сложно в това, да отмиете замърсяванията с водна струя и да изплакнете автомобилът след нанасяне на препарат. Много собственици на автомобили се сблъскват с проблемът ивици, оставащи по боята след измиване. Те са особено забележими при автомобили с тъмни цветове. Неизвестно защо, мнозина обвиняват за това препаратите! Причината обаче е в неправилното боравене с водоструйката.

Трябва да знаем няколко основни неща при миенето с водоструйка. При изплакване, дюзата трябва да се държи на не повече от 10 см от повърхността, а пистолетът да се движи в равнина, близка до перпендикулярната спрямо почистваната повърхност. Отмиването на химическия препарат става в същото направление, както при Предизмиването т.е. отдолу нагоре. При силно замърсени повърхности може да се правят кръгови движения.

Вакса: уникален продукт на парафинова основа, който се впръсква, разтворен в деминерализирана вода. Нанесена правилно, след изплакване, ваксата полепва по повърхността на лака на автомобила, като по този начин създава тънък защитен слой, който едновременно предпазва боята на автомобила от полепване на прах и кал и придава изключителен блясък на повърхността на колата.
Предимства :
– Защитава лаковото покритие на боята
– Спомага за бързото стичане на водата при дъжд
– По-трудно замърсяване на повърхността на боята, поради по-лесното стичане на мръсотията
– Придава блясък на изсъхналата повърхност

Гланциране е услуга използваща деминерализирана вода, която се прилага след нанасянето на вакса, с цел придаване на повече блясък на автомобила.

Деминерализираната вода, използвана върху запечатаната с вакса повърхност, спомага за по-бързото изсъхване на автомобила и предотвратява полепването на прах по мократа повърхност.

maxresdefault (1)

 

В общи линии, всяко измиване е правилно, щом е различно от  ТОВА  😉

 

Автомивка на самообслужване „Express“